Republikens Hund - 20-års jubileum - 2015
 
Vilken superkväll det blev för Mavibos hundar på Republikens hunds 20-års jubileum med domare Erna-Britt Nordin som kom in dragen i vagn av 2 jämthundar.
Det var 60 hundar anmälda i olika raser och 8 veteraner, alla hade meriterat sig under 2014 för att få vara med.
Man blir lottade efter sitt nummer i katalogen och det blev 30 par i första svängen.
 
Heat 1.
Först ut var Carmen och där blev hon slagen av en mops sedan var det Bobby som förlorade mot en västgötaspets. Kiril vann över en australisk shepard, Milli en cocker spaniel,  Tamara en golden retriver, Takira en phalene,  Karrimo en welsh corgi,  Kari blev ensam och gick vidare.
 
Heat 2.
Kiril slog en flat coated retriver,  Milli en bostonterrier,  Karrimo fick möta Tamara och gick vidare,  Takira en austrlisk shepard och Kari blev slagen av en miniatyr bull terrier.
 
Heat 3.
Kiril vann över en dvärgpinscher,  Milli förlorade mot en kleinspitz,  Karrimo slog en podengo portugese,  Takira en basset hound.
 
Heat 4.
Här vann Kiril över laborador,  Takira en chihuahua,  Karrimo åkte ut mot en kleinspitz.
 
Heat 5.
Så blev det sista svängen före final. Kiril mötte kleinspitzen som gick vidare. Takira fick möta en stor pudel som hon slog.
 
 

Inför kvällen hade jag fått en orkide att sätta på min kavaj av Birger, Takiras ägare, och då sa jag "ska det här bli min turblomma i kväll" och så blev det.

 

 

Efter supermiddag blev det FINAL som Takira tog hem. Sedan fick hon möta bästa veteranen som var en västgötaspets och vi stod till sist som segrare. Då var tårarna nära.
 
 
 
Fick även tulpaner och choklad för att jag är den som varit med i 20 år. Då blev Mardi bästa veteran och hon visades då av Patric.
 
 

Samma lördag  som Republikens Hund ställdes Mavibos Reidun på inoff. i Sundsvall.

Dom var 4 st hon fick HP samt BIR.

 

Har varit och tagit kort på Takira och hennes syster Tamara med sina rosetter från SSTS/ö utställning i Arninge, Täby den sista januari. Det blev ju en BT2 o res.cert rosett till husses stora glädje.

Årets första utställningsresa gick till Arninge i Täby och SSTS/ö
officiella utställning 31/1
 
Domare Joakim Ohlsson
 
En rolig och givande helg med 112 mil körda i dåligt väder.
 
Vi hade med oss 8 hundar i olika åldrar. Bland valpar 4-6mån. blev Mavibos Rudolf BIM. Mavibos Renata 3:a av 5 st. På hansidan fick Mavibos Karrimo vg men brodern Kari vann ukl och slutade som BH 4 med res. cert.
 

 

 

 

Mavivos Rudolf  BIM

 

 

 

Mavibos Kari BH 4 och res. cert

Bland tikarna vann Mavibos Tamara ökl och blev BT 4 med res. cert. Hennes syster Takira blev 2:a i chkl och BT 2.
 
Hade avelskl. med Mavibos Carmen i 2 olika kombinationer och blev  BIS.
Även uppfkl. med samma hundar och BIS.
 
Så tävlade Sanna o hennes syster Tekla i barn med hund där Tekla drog det längsta strået.